loading
loading

Fernando Gaviria klopt Dylan Groenewegen in de sprint

Er stonden heel wat grote namen aan de start in Koolskamp. Sprinters als Cavendish, Griepel, Gaviria en Groenewegen tekenden present, waardoor op voorhand al duidelijk was dat heel wat ploegen aasden op een massasprint. Zeven vroege vluchters, met Lawrence Naesen en Oliver Naesen als grootste namen sprongen al van bij de start weg uit het peloton. De koplopers kregen een maximale voorsprong van vijf minuten, waardoor het al snel duidelijk was dat het moeilijk zou zijn om voorop te blijven. In de finale namen de sprintersploegen het heft in handen, waardoor niemand meer weg geraakte uit het peloton en een massaspurt niet kon uitblijven. Een valpartij zorgde voor wat desorganisatie in de laatste kilometers, maar de topsprinters konden zich toch lanceren. Gaviria en Groenewegen gingen zij aan zij de laatste honderd meter in, maar het was uiteindelijk de Colombiaanse spurtbom die het zegegebaar mocht maken.

Race winner Fernando Gaviria (COL/Quick Step Floors) 102nd Kampioenschap van Vlaanderen 2017 (UCI 1.1) Koolskamp - Koolskamp (192km)

 

De top drie:

  1. Fernando Gaviria
  2. Dylan Groenewegen
  3. Jasper De Buyst

Race winner Fernando Gaviria (COL/Quick Step Floors) flanked on the podium by Dylan Groenewegen (NED/Team Lotto NL - Jumbo) and Jasper De Buyst (BEL/Lotto Soudal) 102nd Kampioenschap van Vlaanderen 2017 (UCI 1.1) Koolskamp - Koolskamp (192km

Koolskamp – 15/09/2017
Het Kampioenschap van Vlaanderen is een eendaagse wielerwedstrijd die wordt verreden door de dorpen Koolskamp, Pittem en Egem in de provincie West-Vlaanderen en sinds 2005 deel uitmaakt van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. Koolskamp, dat is twee straten, een kerk, een paar cafés. Een vlek in Vlaanderen. Een bekende vlek, met een hart en een ziel. Wie daarvan de polsslag wil voelen, moet maar eens naar de jaarlijkse wielerhoogdag komen: een echte publiekstrekker met een indrukwekkende erelijst.

Overloop de belangrijkste Vlaamse (semi-)klassiekers en men zal merken dat er weinig zijn die én Schotte, Van Steenbergen, Van Looy, Merckx, Maertens en Museeuw op de erelijst kregen. Bovendien is Koolskamp één van de oudste wedstrijden van het land. Het was via Koolskamp dat het woord flandrien de wielrennerij binnendrong. Ondanks 100 edities blijft het Kampioenschap van Vlaanderen ambitieus. Door deel uit te maken van de Napoleon Games Cycling Cup zullen nog meer bekende ploegen en renners deelnemen, wat ontegensprekelijk leidt tot een hoger wedstrijdniveau en nog meer uitstraling. Het Kampioenschap van Vlaanderen Koolskamp is blij te mogen meewerken aan dit project en is ervan overtuigd dat het een hefboom zal zijn om wedstrijden van deze categorie de internationale erkenning te geven waar ze recht op hebben.

DRUK HIER voor de technische gids!

planKoolskampERELIJST – PALMARES

2016 - Timothy Dupont
2015 - Michał Gołaś
2014 - Arnaud Démare
2013 - Jens Debusschere
2012 - Ronan Van Zandbeek
2011 - Marcel Kittel
2010 - Leigh Howard
2009 - Steven De Jongh
2008 - André Greipel
2007 - Baden Cooke
Custom Tables Plugin 05a1a29bdcae7b12229e651a9fd48b11

Follow us on Social Media
Sponsors

Napoleon Games Wit Logo

CB_Market_Logo_ver
kwaremont_02
sponsor_Nieuwsblad


DH


g4s
Vermarc_H_CMYKZwart
Herva-logo-2016_CMYK
Logo_RTBF
sponsor_VTM
eurosport


Luxauto
Delrue

 

 

 

 

Caps Fuel G&V  lensworld    contrasteurope  Flandrien Kaas klein

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial