loading
loading

Daniel Mclay in extremis naar winst!

Daniel McLay (GBR/Fortuneo-Vital Concept) wins the 77th Euro Metropole Tour 2017 La Louvière > Tournai (BEL): 188.6 km

Het duurde lang vooraleer er een ontsnapping tot stand kwam. Het tempo in het peloton lag hoog en even dreigde het peloton in waaiers getrokken te worden. Maar uiteindelijk kwam alles samen, wat het sein was voor 8 renners om ten aanval te trekken. Deltombe, Tronet, Stevens, Biermans, Ourselin, Molly, Riou, Budding kozen het ideale moment en reden een voorsprong van vier minuten bij elkaar. Het werd wel al snel duidelijk dat de sprintersploegen hun zinnen hadden gezet op de overwinning. In het peloton werd het tempo bepaald door QuickStep Floors, Lotto-Soudal en Veranda’s Willems-Crelan. Op iets minder dan dertig kilometer van de meet was het verhaal van de acht leiders uitgezongen.

Het aanvalswerk was bij enkelen nog niet op en in de voorlaatste ronde ontstond vervolgens een nieuwe kopgroep, met enkele interessante namen.  Yves Lampaert, Daniel Oss, Dimitri Claeys, Angelo Tulik, Julien Duval en Armund Jansen. Op de laatste beklimming van de dag besloten ook Stijn Devolder, Silvan Dillier en Dries Devenyns de sprong te maken. Maar onder impuls van Jempy Drucker kwam alles weer samen. In de laatste kilometer probeerden nog enkelen de sprong te wagen, waardoor het een sprint werd met een selecte groep.

In die sprint leek het Anthony Turgis te zijn die het zou gaan halen. Maar in de laatste meters, bij het maken van het zegegebaar werd hij nog voorbij gesneld door de aanstormende Daniel Mclay en Kenny Dehaes.

Daniel Mclay: “Turgis was er in de laatste kilometer vandoor gegaan en had al een mooie voorsprong bijeen gefietst. Het peloton bleef echter op hem jagen en toen richtte hij zich plots op om het zegegebaar te maken. Een beetje te vroeg, en zo kon ik alsnog winnen. Het was best een lastige koers met veel wind op kop. Ik kon meeglippen in de laatste kopgroep en hield me daarin wat afzijdig om mijn krachten te sparen. En dan kwam die laatste rechte lijn. Gelukkig wilden diverse renners Turgis nog pakken, zeker Jasper De Buyst vlamde naar hem toe. Ik kon zijn wiel houden en dan versnellen om zo mijn tweede zege van het seizoen te boeken. Dat begon heel rooskleurig met een zege en enkele ereplaatsen, maar dan viel ik en brak enkele ribben. Ik heb daarna lang gerevalideerd en moest tot vandaag zoeken naar mijn beste vormpeil”

Kenny Dehaes: Het is altijd zuur tweede te worden. Ik was er opnieuw heel dichtbij, maar weer lukte het net niet, sakkerde Kenny Dehaes. Ik blijf wel leider in het tussenklassement, maar Jasper De Buyst werd vierde en pakt dus ook belangrijke punten voor het eindklassement in de Napoleon Cycling Cup waarover dinsdag het doek valt met Binche-Chimay-Binche. Dat is een koers die me niet echt ligt. Ik denk dat ik daar zelfs nog nooit de finish gehaald heb. Maar nu heb ik wel een doel. Zo hoog mogelijk scoren is mijn devies en zeker proberen Jasper De Buyst achter mij te houden als het op punten aan komt.

Kenny Dehaes (BEL/Wanty-Groupe Gobert) is the series leader in the Napoleon Games Cycling cup 77th Euro Metropole Tour 2017 La Louvière > Tournai (BEL): 188.6 km



Eurométropole – 01/10/2017

De Eurométropole Tour, voor 2011 ook bekend als Circuit Franco-Belge en in 2011 als de Tour de Wallonie-Picarde, was tot 2016 een meerdaagse wielerwedstrijd in België en Frankrijk die traditioneel de laatste rittenwedstrijd vormt van het wielerseizoen op Belgische bodem. De Franco-Belge werd voor het eerst georganiseerd in 1924 en staat elk jaar begin oktober op het programma. Sinds 2005 maakt de wedstrijd deel uit van de UCI Europe Tour. Nieuw in 2016 was dat de voormalige Franco-Belge gereden werd op 2 oktober en dus slechts bestond uit één competitiedag, omwille van de concurrentie met het WK in Qatar.

De meeste etappes in het verleden waren vlak en eindigden meestal in een massasprint., waardoor de verschillen in het algemeen klassement zelden groot waren. Zo won Marco Zanotti in 2005 met slechts 3 seconden voorsprong op nummer twee Jimmy Casper, die op zijn beurt slechts één seconde voorsprong had op nummer drie Sébastien Hinault. In 2007 won Gert Steegmans dan weer met slechts 4 seconden voorsprong op Mark Cavendish en 14 seconden op Philippe Gilbert. In 2015 ging de eindzege in de 75e editie naar de Fransman Alexis Gougeard uit de Pro Tour-ploeg AG2R La Mondiale.

Dylan Groenewegen schreef in 2016 de vernieuwde Eurométropole op zijn naam na een turbulente slotfase. Benieuwd wie dit jaar met de bloemen gaat fietsen…

PlanEurometropoleDRUK HIER voor de deelnemerslijst!

ERELIJST – PALMARES

2016 - Dylan Groenewegen
2015 - Alexis Gougeard
2014 - Arnaud Démare
2013 - Jens Debusschere
2012 - Jurgen Roelandts
2011 - Robbie McEwen
2010 - Adam Blythe
2009 - Tyler Farrar
2008 - Juan Antonio Flecha
2007 - Gert Steegmans
Custom Tables Plugin 05a1a29bdcae7b12229e651a9fd48b11

Follow us on Social Media
Sponsors

Napoleon Games Wit Logo

CB_Market_Logo_ver
kwaremont_02
sponsor_Nieuwsblad


DH


g4s
Vermarc_H_CMYKZwart
Herva-logo-2016_CMYK
Logo_RTBF
sponsor_VTM
eurosport


Luxauto
Delrue

 

 

 

 

Caps Fuel G&V  lensworld    contrasteurope  Flandrien Kaas klein

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial