loading
loading

Mathieu Van der poel wint Dwars door het Hageland

In de eerste wedstrijdhelft ontstond er een kopgroep van 11 renners, deze renners hadden in de laatste 50 kilometer nog steeds een bonus van om en bij de vier minuten. Het sein voor Wout Van Aert om een aanval op te zetten. Vanbilsen en Stallaert sprongen mee, maar niet veel later kwamen ook Mathieu Van der Poel, Tim Merlier, Dimitri Claeys en Olivier Pardini hun wagon aanhaken. De achtervolgers moesten alles uit de kast halen om de koplopers terug te nemen, maar slaagden hier wel degelijk in. Dimitri Claeys probeerde met een late uitval de favorieten een neus te zetten, maar Wout Van Aert, met Mathieu Van der Poel in zijn wiel reageerde op deze uitval.

Op de Citadel van Diest reed Wout Van Aert lange tijd op kop, maar in extremis kwamen Taco Van der Hoorn en Mathieu Van der Poel er nog over. Van der Poel had alle moeite van de wereld om Van der Hoorn van de zege te houden, maar in de laatste bocht kwam hij er toch nog over. Van der Poel mocht het zegegebaar maken voor Van der Hoorn, Van Aert vervolledigde het podium.

winner Mathieu Van der Poel (NED/Beobank-Corendon) after finishing 2nd Dwars door het Hageland 2017 (UCI 1.1) Aarschot > Diest : 193km

Reacties Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert

Van der Poel reageert: “Ik heb tijdens de finale echt zwaar afgezien. Zeker toen ze steeds maar gingen demarreren. Daar zat ik even op mijn limiet. Ik denk dat ik de koers win door op het allerlaatste moment nog heel rustig te blijven en op gepaste wijze de laatste haakse bocht aan te snijden.”

Van Aert weet waar het misliep: “Wij hebben veel energie gestoken in de achtervolging op die vroege vlucht met elf. Daardoor voelde ik me in de finale minder fris in vergelijking met vorig jaar. Ik zat in de laatste bocht niet slecht gepositioneerd, maar ik miste even het goede traject. Er zat bovendien niet voldoende kracht meer op om te reageren op de versnellingen van Van der Hoorn en Van der Poel.”

Kramon_DDHageland_1J1B9176

Omschrijving Dwars door het Hageland

Dwars door het Hageland/De Kannibaal is met voorsprong de jongste wedstrijd van de Napoleon Games Cycling Cup, maar heeft alles in zich om mettertijd uit te groeien tot het kroonjuweel van het regelmatigheidscriterium. De regio en het unieke karakter van de wedstrijd vormen een ijzersterke tandem die garant staat voor een spektakelstuk. In een prachtige streek – het Hageland – waar wielergrootheden als Eddy Merckx, Sven Nys en Roland Liboton kind aan huis zijn, trekt het peloton langs prachtige landschappen en kronkelende wegen over beboste heuvels voorbij uitgestrekte velden.

Dwars door het Hageland/De Kannibaal springt in het oog. Niet alleen omdat geen enkele andere wedstrijd het volledige Hageland in al zijn facetten bestrijkt, maar ook omdat onverharde wegen een belangrijk aandeel hebben in deze klassieker in wording. Met holle wegen, bospaden en grindwegen zoekt deze koers alle lekkernijen van de streek op. Dat alles in een historisch kader met aandacht voor kastelen, monumenten en ander cultureel erfgoed. De renner die tussen startplaats Aarschot en aankomstplaats Diest de slag weet te overleven en tot een goed einde brengt, mag zich met recht en reden een man voor het klassieke werk noemen. De wedstrijd wordt een aaneenschakeling van hellingen, kasseien en onverharde stroken, met een finale om u tegen te zeggen.

De strijd om het Hageland via: http://www.toerismevlaamsbrabant.be

ERELIJST – PALMARES

2016 - Niki Terpstra
2015 - Tom Bosmans
2014 - Dries De Bondt
2012 - Timothy Stevens
2011 - Gregory Habeaux
2010 - Frédéric Amorison
2009 - Geert Omloop
2008 - Bert Scheirlinckx
2007 - Dave Bruylandts
Custom Tables Plugin 05a1a29bdcae7b12229e651a9fd48b11

Dwars door het Hageland

 

 

Follow us on Social Media
Sponsors

Napoleon Games Wit Logo

CB_Market_Logo_ver
kwaremont_02
sponsor_Nieuwsblad


DH


g4s
Vermarc_H_CMYKZwart
Herva-logo-2016_CMYK
Logo_RTBF
sponsor_VTM
eurosport


Luxauto
Delrue

 

 

 

 

Caps Fuel G&V  lensworld    contrasteurope  Flandrien Kaas klein

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial