loading
loading

Jasper De Buyst pakt de zege en eindoverwinning in Binche

Met Binche – Chimay – Binche stond de laatste manche van de Napoleon Games Cup op het programma. In het algemeen klassement had Kenny Dehaes een voorsprong van 7 punten op Jasper De Buyst, die voor de start beloofde er alles aan te doen om de eindzege alsnog binnen te rijven.

Van bij de start ging het tempo de lucht in en probeerde enkele renners een ontsnapping op gang te brengen. Hier slaagde echter niemand in tot 28 renners zich na 40 kilometer konden afscheiden van het peloton. Bij de 28 renners zaten heel wat grote namen zoals Matteo Trentin, Fernando Gaviria, Stijn Vandenberg, Bram Tankink en Jasper De Buyst. Kenny Dehaes mistte de goede vlucht.

 

Matteo Trentin (ITA/Quick-Step Floors) Binche-Chimay-Binche 2017 (BEL) 197km 'Mémorial Frank Vandenbroucke'

Op het plaatselijk parcours stonden er drie tussensprinten op het programma. Jasper De Buyst won, ondanks weerwerk van Devriendt en Pasqualon  (Wanty Groupe Gobert) alle tussenspurts en sprong zo naar de eerste plaats in het algemeen klassement

In de finale bleven er slechts 10 renners over en op 700 meter van de meet zette Matteo Trentin aan, maar Jasper De Buyst en Tom Devriendt reageerden vlot. Tom Devriendt kraakte in het slot, Jasper De Buyst kwam in de laatste 100 meter nog over Matteo Trentin en mocht na een fantastische wedstrijd het zegegebaar maken.

Jasper De Buyst: “Ik kwam naar Binche om mee te spelen voor de overwinning. Met het veroveren van eindwinst zat ik niet echt in het hoofd. Dat ik hier uiteindelijk de dubbel pak, had ik niet verwacht. Het was niet makkelijk want ik wist dat Trentin in een goede vorm verkeerde en dat hij op de laatste strook vals plat zou aanzetten om de koers naar zijn hand te zetten. Ik had alleen een kans als ik in de laatste bocht in zijn wiel zou zitten en dat deed ik ook. In de laatste 200 meter was het een man tegen man gevecht en was ik net dat tikkeltje sterker. De laatste Belg die won in Binche was Frank Vandenbroucke in 1996. Het is leuk om zo een naam te kunnen opvolgen. “

Jasper de Buyst (BEL/Lotto-Soudal) wins Binche-Chimay-Binche 2017 AND takes the overall win in the 2017 Napoleon Games Cycling Cup in the last race of this series Binche-Chimay-Binche 2017 (BEL) 197km 'Mémorial Frank Vandenbroucke'

 

Binche-Chimay-Binche 03/10/2017

Binche-Chimay-Binche is een eendagswedstrijd die vanaf 2010 opnieuw op de kalender staat van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. De wedstrijd heeft een lange geschiedenis en dateert al van 1911, maar werd met grote intervallen niet verreden (1913 – 1921, 1930 – 1984, 1997 – 2009). In haar huidige editie wordt de wedstrijd verreden tussen de steden Binche en Doornik in de Belgische provincie Henegouwen en kreeg ze de naam Memorial Frank Vandenbroucke, naar de in oktober 2009 overleden profrenner.

Vandenbroucke was in 1996 trouwens de winnaar van wat lange tijd de laatste editie was. Binche is niet alleen wereldberoemd voor zijn Carnaval dat door de Unesco tot Cultureel Werelderfgoed werd verheven: door de wedstrijd Binche-Chimay-Binche is de stad is ook uitgegroeid tot een belangrijke aantrekkingspool voor het wielrennen. In Binche is fietsen een ware passie. Sinds 2007 hebben de kasseien er honderden wielrenners over zich heen gehad in verschillende vermaarde wedstrijden, waaronder het Waals Kampioenschap, het Belgisch Kampioenschap voor Beloften en Elite zonder contract en de start van de Tour de Wallonie, zonder de start van de Waalse Pijl in 2013 en de doortocht van de Ronde van Frankrijk in juli verleden jaar te vergeten. Binche-Chimay-Binche, sinds 2010 opnieuw op de kalender, is een rit voor professionele fietsploegen waar elk jaar duizenden mensen naartoe komen!

planbinche

ERELIJST – PALMARES

2016 - Arnaud Démare
2015 - Ramon Sinkeldam
2014 - Zdenek Stybar
2013 - Reinardt Janse van Rensburg
2012 - Adam Blythe
2011 - Rüdiger Selig
2010 - Elia Viviani
1996 - Frank Vandenbroucke
1995 - Jelle Nijdam
Custom Tables Plugin 05a1a29bdcae7b12229e651a9fd48b11

Follow us on Social Media
Sponsors

Napoleon Games Wit Logo

CB_Market_Logo_ver
kwaremont_02
sponsor_Nieuwsblad


DH


g4s
Vermarc_H_CMYKZwart
Herva-logo-2016_CMYK
Logo_RTBF
sponsor_VTM
eurosport


Luxauto
Delrue

 

 

 

 

Caps Fuel G&V  lensworld    contrasteurope  Flandrien Kaas klein

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial