loading
Terpstra wint Dwars door het Hageland

Niki Terpstra is de winnaar van Dwars door het Hageland, de vijfde manche in de Napoleon Games Cycling Cup. De renner van Etixx – Quick Step reed op de Citadel van Diest voorbij Jelle Wallays naar de winst. Wout van Aert eindigde als tweede. Voor Terpstra is het de tweede zege in de Cycling Cup, na GP Le Samyn.

Van bij de start was het meteen koers in het Hageland. Een ruime kopgroep met onder andere Tom Boonen, Niki Terpstra (beide Etixx – Quick Step), Jelle Wallays (Lotto-Soudal) en Wout van Aert (Crelan – Vastgoedservice) reed in het begin van de wedstrijd weg, maar werd na negentig kilometer opgeslokt door het peloton. Maar Boonen en Wallays hadden er duidelijk zin in en samen met een twintigtal andere renners reden ze opnieuw weg.

Uit die ruime groep gingen na 120 kilometer elf renners – met Wallays – aan de haal. Ze fietsten al snel een voorsprong van een halve minuut bij elkaar. In de achtervolging ontstond een groep met onder meer Wout van Aert, Sean De Bie (Lotto-Soudal) en Pippo Pozzato (Souteast). Tom Boonen raakte verzeilt in het peloton.

De koplopers kregen een voorsprong van 45 seconden op een groepje achtervolgers met Niki Terpstra en Wout van Aert en op 20 kilometer van de finish kwamen de twee groepen weer samen. Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert probeerde solo weg te rijden, maar werd al snel weer ingehaald. Jelle Wallays volgde nadien zijn voorbeeld en reed alleen op de onverharde wegen van het Hageland een voorsprong van meer dan 20 seconden bij mekaar.

De renner van Lotto-Soudal leek lange tijd op weg naar de winst, maar op de moordende Citadel van Diest kraakte Wallays. Niki Terpstra en Wout van Aert snelden hem voorbij en de Nederlander leek nog het meeste overschot te hebben. Terpstra wint na de GP Le Samyn ook Dwars door het Hageland en wordt zo opnieuw leider in het algemene klassement van de Cycling Cup.

Top 10:

Niki Terpstra
Wout van Aert
Florian Senechal
Jelle Wallays
Marco Marcato
Liam Bertazzo
Tim Declercq
Tom Stewart
Sean De Bie
Timothy Dupont

Categories Dwars door het hageland, Featured
Gerelateerde berichten

No Comments

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial