Na de 70ste editie van de Omloop der Vlaamse Ardennen (3de en laatste rit vd Driedaagse van West-Vlaanderen) in 2016, kwam het besluit om een streep te trekken onder de rittenwedstrijd Driedaagse van West-Vlaanderen. Vanaf 2017 wordt de wedstrijd opnieuw een ééndagswedstrijd, maar dan onder de nieuwe naam Dwars door West-Vlaanderen, als onderdeel van de Napoleon Games Cycling Cup.

De erelijst van Dwars door West-Vlaanderen oogt indrukwekkend met namen als Marcel Kint, Raymond Impanis, Eric Leman, Frans Verbeeck, Patrick Sercu, Johan Museeuw, Niko Eeckhout, Eric Dekker, Anaud Démare, Gerard Ciolek enz…

Dat het niet gemakkelijk is om in het dorp Ichtegem een dergelijk wielergebeuren op poten te zetten, staat als een paal boven water. Maar Koninklijke Veloclub Ichtegem-Sportief blijft het doen en massaal blijven de wielersupporters de voorjaarskoude trotseren om erbij te zijn op Ichtegems’ wielerhoogdag, die dit jaar bovendien wordt omgedoopt tot de Johan Museeuw Classics. Een wedstrijd op de trainingsgrond in hart van de Leeuw van Vlaanderen.

Officiële website

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial