loading
MARKET HEISTSE PIJL REKENT OP STRALEND JUBILEUM

De Carrefour Market Heistse Pijl, vierde manche in de Napoleon Games Cup, is zaterdag aan de tiende editie toe. Naast wereldkampioen veldrijden Wout van Aert worden nog enkele klinkende namen en Kempische talenten op de jubileumeditie verwacht, al was het samenstellen van het deelnemersveld volgens organisator Jef Van den Bosch ditmaal geen eenvoudige opgave.

Het startschot van de Heistse Pijl wordt dit jaar voor de tweede keer in Turnhout gegeven, om 12.45u op de Grote Markt. De aankomst vindt, na de lokale rondes, traditiegetrouw plaats op de Paul Van Roosbroecklaan in Heist-op-den-Berg. Anders dan vorig jaar arriveert de koers dit jaar in de gemeente via de oostelijke kant van de Kempen. Voor het eerst krijgen ook de Heistse deelgemeenten ten zuiden van de N10 renners te zien. “Verspreid over twee edities trachtten we een zo groot mogelijk stuk van de regio te bereiken”, vertelt organisator Jef Van den Bosch. “Ditmaal koersen de renners vanuit Turnhout onder meer via Olen, Geel, Westerlo, Westmeerbeek en Houtvenne richting Heist, de andere kant van de Kempen dus.”

sprint towards the finish line Heistse Pijl 2016

De eindspurt in 2016 – Copyright Kramon

Inmiddels is de Heistse Pijl uitgegroeid van een typische kermiskoers tot een 1.1 UCI Europe Tour wedstrijd. “Er kwam dit jaar een aantal nieuwe wedstrijden bij rond deze tijd, wat het samenstellen van een sterk deelnemersveld er niet op vergemakkelijkte”, legt de organisator uit. “Toch stuurt Lotto-Soudal een straffe delegatie met onder meer Sean De Bie en Jurgen Roelandts. Sport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert sturen ook enkele sterke renners. Bij die laatste ploeg fietst Mark McNally, die in de Heistse deelgemeente Hallaar woont. Ook de gebroeders Diether, Hendrik en Laurens Sweeck uit Schriek zijn van de partij.”

podium kiss for race winner Dylan Groenewegen (NLD/LottoNL-Jumbo) Heistse Pijl 2016

Winnaar Carrefour Market Heistse Pijl 2016: Dylan Groenewegen – Copyright Kramon

Renner Michael Goolaerts (22) uit Hallaar zal zaterdag ook bijna voorbij zijn eigen deur fietsen. Het jonge talent maakt deel uit van Veranda’s Willems-Crelan, de ploeg waar ook wereldkampioen veldrijden Wout van Aert de kost verdient. Het duo ziet het zaterdag alvast helemaal zitten.

De jubileumeditie wordt donderdag al op gang getrapt met een Chique Afterwork party aan de tent aan het Hof van Riemen. Om passend af te sluiten, organiseert Groep F&S, partner van de Heistse Pijl, er zondag nog een concert met Jan Smit en Lindsay.

 

Bron tekst: het Nieuwsblad http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170530_02905253

Categories Featured, Heistse Pijl
Gerelateerde berichten

No Comments

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial