Let Liepins boekt grootste zege uit carrière in Heistse Pijl
Na Boonen, Armée, Groenewegen en De Buyst heeft dit jaar een minder bekende naam de Heistse Pijl (1.1) gewonnen: de Let Emils Liepins (One Pro Cycling) was de snelste van 5 vluchters. De Nederlander Wouter Wippert en de Est Aksel Nommela mochten mee op het podium. Jens Adams was ondankbaar 4e.
De vijf vluchters sprongen weg op de laatste beklimming van de Heistse Berg, waardoor de verwachte groepsspurt uitbleef. Het peloton had nochtans op 30 kilometer van de streep 9 leiders teruggepakt, onder wie Merlier, Maes, Wippert, en Ghys. Het bleef voorin onrustig, met nog een late poging van Havik, maar de spurtersploegen brachten op 2 kilometer alles weer samen. De Heistse Berg speelde echter een hoofdrol.  Jens Adams trok fors door, maar zag zich nog geremonteerd door Liepins en co.

Laurens Sweeck ontvangt Trofee Michael Goolaerts

De eerste ontsnapping die naam waardig in de koers kwam van Laurens Sweeck, Ruijgh, Van Kessel, Meeus en Blirka.  Ze namen 4 minuten, tot de samensmelting op 55 kilometer. Zijn ontspanning leverde Sweeck de Trofee Michael Goolaerts op. De trofee, genoemd naar de onfortuinlijke Heistse renner die tijdens Parijs-Roubaix overleed, beloont de strijdlustigste renner. Het was een emotioneel moment voor Sweeck, die samen trainde met Goolaerts. De trofee was een schilderij van een renner op kasseien met de nummers 8 en 4 (naar het rugnummer 84 van Goolaerts in de Helleklassieker). "Ik had deze trofee liver niet gekregen", zei Sweeck. "Ik had mijn maatje er graag nog bij gehad, maar het is nu eenmaal zo. Het is mooi van de organisatie dat ze mijn trainingsmaatj zo willen eren. Ik was met het idee vertrokken om echt strijd te leveren voor deze trofee als klein eerbetoon van mij naar hem."   "Michael was heel geliefd in het peloton, iedereen zal hem onthouden. Het schilderij krijgt zeker een voorname plaats in mijn huis."
Categories Heistse Pijl, napoleon
Gerelateerde berichten

No Comments

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial