loading
DE BUYST SPRINT SNELST IN DOOR VELDRIJDERS GEKLEURDE HEISTSE PIJL

Jasper de Buyst (Lotto-Soudal) heeft de Carrefour Market Heistse Pijl gewonnen. In de vierde manche van de Napoleon Games Cup sprintte De Buyst na een lange ontsnapping sneller dan Dehaes en Stallaert en volgt zo Dylan Groenewegen op. Opvallend: het waren veldrijders die de koers kleurden, maar uiteindelijk tekortschoten.

Editie 2017 van de Market Heistse Pijl werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van een groep van zeventien renners. Daarin mooie namen als De Buyst, Maes, Merz, Van Aert, Dehaes, McNally, Naesen, Bertazzo, Mosca, Janssens, Stallaert, Bosmans, Sweeck, Jensen, Van Kessel, Van der Haar en Hermans. Opvallend: zes van deze zeventien zien we ’s winters tijdens het veldrijden (Wout van Aert, Wietse Bosmans, Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Quinten Hermans en Corné van Kessel).

with 3 men in the front break, the Telenet Fidea Lions take to the front 10th Heistse Pijl 2017

Het liep zo gesmeerd in de kopgroep, dat het al gauw duidelijk werd dat de winnaar bij deze groep van zeventien zou zitten. In de laatste ronde volgden enkele speldenprikken, maar meer dan wat gepoker bleken die niet te zijn. Op de ultieme beslissing was het dus wachten op de slotklim op de Berg van Heist. Niemand waagde daar zijn kans en de renners stevenden af op een spurt met een beperkte groep. Daarin was het uiteindelijk voormalig baanrenner Jasper de Buyst die zich sneller toonde dan Kenny Dehaes en Joeri Stallaert.

De volgende manche van de Napoleon Games Cup is Halle-Ingooigem (woensdag 21 juni).

Categories Featured, Heistse Pijl
Gerelateerde berichten

No Comments

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial