Daniel Mclay in extremis naar winst!

Daniel McLay (GBR/Fortuneo-Vital Concept) wins the 77th Euro Metropole Tour 2017 La Louvière > Tournai (BEL): 188.6 km

Het duurde lang vooraleer er een ontsnapping tot stand kwam. Het tempo in het peloton lag hoog en even dreigde het peloton in waaiers getrokken te worden. Maar uiteindelijk kwam alles samen, wat het sein was voor 8 renners om ten aanval te trekken. Deltombe, Tronet, Stevens, Biermans, Ourselin, Molly, Riou, Budding kozen het ideale moment en reden een voorsprong van vier minuten bij elkaar. Het werd wel al snel duidelijk dat de sprintersploegen hun zinnen hadden gezet op de overwinning. In het peloton werd het tempo bepaald door QuickStep Floors, Lotto-Soudal en Veranda’s Willems-Crelan. Op iets minder dan dertig kilometer van de meet was het verhaal van de acht leiders uitgezongen.

Het aanvalswerk was bij enkelen nog niet op en in de voorlaatste ronde ontstond vervolgens een nieuwe kopgroep, met enkele interessante namen.  Yves Lampaert, Daniel Oss, Dimitri Claeys, Angelo Tulik, Julien Duval en Armund Jansen. Op de laatste beklimming van de dag besloten ook Stijn Devolder, Silvan Dillier en Dries Devenyns de sprong te maken. Maar onder impuls van Jempy Drucker kwam alles weer samen. In de laatste kilometer probeerden nog enkelen de sprong te wagen, waardoor het een sprint werd met een selecte groep.

In die sprint leek het Anthony Turgis te zijn die het zou gaan halen. Maar in de laatste meters, bij het maken van het zegegebaar werd hij nog voorbij gesneld door de aanstormende Daniel Mclay en Kenny Dehaes.

Daniel Mclay: “Turgis was er in de laatste kilometer vandoor gegaan en had al een mooie voorsprong bijeen gefietst. Het peloton bleef echter op hem jagen en toen richtte hij zich plots op om het zegegebaar te maken. Een beetje te vroeg, en zo kon ik alsnog winnen. Het was best een lastige koers met veel wind op kop. Ik kon meeglippen in de laatste kopgroep en hield me daarin wat afzijdig om mijn krachten te sparen. En dan kwam die laatste rechte lijn. Gelukkig wilden diverse renners Turgis nog pakken, zeker Jasper De Buyst vlamde naar hem toe. Ik kon zijn wiel houden en dan versnellen om zo mijn tweede zege van het seizoen te boeken. Dat begon heel rooskleurig met een zege en enkele ereplaatsen, maar dan viel ik en brak enkele ribben. Ik heb daarna lang gerevalideerd en moest tot vandaag zoeken naar mijn beste vormpeil”

Kenny Dehaes: Het is altijd zuur tweede te worden. Ik was er opnieuw heel dichtbij, maar weer lukte het net niet, sakkerde Kenny Dehaes. Ik blijf wel leider in het tussenklassement, maar Jasper De Buyst werd vierde en pakt dus ook belangrijke punten voor het eindklassement in de Napoleon Cycling Cup waarover dinsdag het doek valt met Binche-Chimay-Binche. Dat is een koers die me niet echt ligt. Ik denk dat ik daar zelfs nog nooit de finish gehaald heb. Maar nu heb ik wel een doel. Zo hoog mogelijk scoren is mijn devies en zeker proberen Jasper De Buyst achter mij te houden als het op punten aan komt.

Kenny Dehaes (BEL/Wanty-Groupe Gobert) is the series leader in the Napoleon Games Cycling cup 77th Euro Metropole Tour 2017 La Louvière > Tournai (BEL): 188.6 km

Verslag Tour de l’Eurométropole
  • 196 Views
  • Geen reacties
  • 5 maanden ago

Het duurde lang vooraleer er een ontsnapping tot stand kwam. Het tempo in het peloton lag hoog en even dreigde

GROENEWEGEN WINT EUROMÉTROPOLE NA TUMULTUEUZE SPRINT
  • 725 Views
  • Geen reacties
  • 1 jaar ago

Dylan Groenewegen heeft de achtste manche van de Belgian Cycling Cup, de Eurométropole,  gewonnen. Na een zware race van 195,6

Sponsors

napoleon games png (1) (1) kwaremont_1_0-page0 LOGO_NB_N_Nieuwsblad_rechthoek KBWB (140x80px) (2) uci gv_caps_new_wit_op_rood_100m90y_1-page0 Delrue cmyk met tel (1) Procyclingevents transparant herva_logo_2016_cmyk-page0 Flandrien Kaas klein luxauto-2 DH eurosport Logo_RTBF Vermarc_H_CMYKZwart sponsor_VTM

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial